Đoković je drugi reket sveta pred Vimbldon: Ovako stoje ostali srpski teniseri

Objavljena nova ATP lista, Alkaraz prepustio mesto Đokoviću

24.06.2024. 09:48
  • Podeli:
novak đoković, 3 jun 2024 - profimedia-665e97147a091.webp Foto: Profimedia

Dok teniski svet s nestrpljenjem čeka početak Vimbldona, posebno odluku koju Novak Đoković treba da saopšti o učešću na čuvenom londonskom grend slemu, objavljena je nova ATP lista.

Primetna su neka ozbiljna pomeranja, a ponovo je Nole u glavnoj ulozi. Najbolji srpski i svetski teniser u istoriji od danas je ponovo drugi reket sveta.

Iako zbog operacije kolena nije igrao Đoković se popeo za jedan stepenik zahvaljujući Karlosu Alkarazu. Španac je izgubio bodove pošto nije odbranio titulu u Kvinsu i vratio Nole na mesto broj 2.

Prvi je i dalje Janik Siner, koji je osvojio Hale, četvrti je Aleksander Zverev, a slede ga Danil Medvedev i Andrej Rubljov. Skok od dve pozicije napravio je Hubert Hurkač, koji je sada sedmi, a TOP 10 kompletiraju Kasper Rud, Aleks de Minor i Grigor Dimtirov.

Od ostalih sprskih tenisera beležimo skok za jedno mesto Miomira Kecmanovića (53. mesto), Lajović je ostao 56, a Međedović izgubio 7 pozicija i sada je 127. na svetu. Pored Novaka najbolje je plasiran Laslo Đere, koji je sa 47. skliznuo na 52. poziciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()