Đoković ne može da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju

Srpski teniser je tokom 2022. stekao iskustvo i teret koji nosi zabrana nastupa na velikim turnirima

04.01.2023. 09:35
  • Podeli:
novak đoković reuters-63ac09207e337.webp Foto: Reuters

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, prema trenutnim propisima, neće moći da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, pošto je američka vlada produžila zabranu ulaska stranih državljana bez potvrde o vakcinaciji protiv virusa korona do 10. aprila.

Đoković ni prošle godine nije mogao da učestvuje na turnirima, koji se igraju u SAD i Kanadi, jer nije vakcinisan. 

U obrazloženju Vlade SAD piše da nevakcinisane osobe mogu da uđu u ovu zemlju samo ukoliko ispunjavaju kriterijume za izuzeće.

Masters u Indijan Velsu na programu je od 8. do 19. marta. Masters u Majamiju biće odigran od 22. marta do 2. aprila.

Đoković se trenutno nalazi u Australiji gde nastupa na ATP turniru u Adelejdu, koji će srpskom teniseru biti priprema za Australijan open u Melburnu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()