Đoković nema dugoročni plan za tenis: "Želim da budem tu za svoju decu i suprugu"

On će u Sofiji igrati protiv Grigora Dimitrova na egzibicionom meču

17.09.2024. 16:15
  • Podeli:
DJOKOVIC PROFIMEDIA-66abe7f7007d4.webp Foto: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković  istakao je da i dalje motivisan da obara rekorde, ali da ne želi da pravi dugoročne planove.

On će u Sofiji igrati protiv Grigora Dimitrova na egzibicionom meču, koji organizuje humanitarna Fondacija bugarskog tenisera.

"Drago mi je što imamo priliku da prvi put igramo u Sofiji. Ne znam koliko ću još da igram profesionalno, dobro je što sam došao sada u Bugarsku u poslednjoj fazi moje karijere, da igram sa Grigorom koji je jedan od najvećih sportista u istoriji Bugarske", rekao je Novak na konferenciji za medije i dodao:

"Zadovoljstvo mi je što sam ovde drugi put. Prethodno sam bio 2012, ali tada povod nije bio tenis. Pre četiri godine je on došao u Beograd da igra Adria tur i pričali smo od tada kada možemo da dođemo u Bugarsku, i na kraju je dogovor da to bude sada. Drago mi je što sam ovde i što mogu da pomognem njegovoj Fondaciji, porodici i svima koji su deo organizacije".

Srbin je ove sezone nije osvojio nijedan grend slem, ali je s 37 godina prvi put u karijeri postao olimpijski šampion.

"Da bi vam telo i um bili na najvišem nivou, morate da vodite računa o različitam stvarima. Ne postoji jedna stvar ili formula, koja bi odgovarala svima. Svi smo drugačiji. Ovo je individualni sport, koji podrazumeva žrtvu. Ali bitno je da shvatiš ko si, kako funkcioniše tvoje telo, kako se menja. Ja sada imam 37 godina, to je za profesionalni tenis mnogo. Gotovo 20 godina igram na najvišem nivou i telo trpi. Ali sada igram manje, moram da budem pametan kada je reč o rasporedu, biram turnire na kojima želim da igram najbolje. Ali imam motiva. To je ključ. Mnogo je igrača koji žele da budu na prvom mestu, osvajaju grend slemove, takmičenje je teško i ovaj sport je jedinstven jer stalno moraš da se prilagođavaš, telo trpi – menjaju se vremenske zone, podloga... Sve to na drugačiji način predstavlja izazov. Uvek morate da budete i malo opsednuti, na dobar način, onim što radite, da volite da se budite rano, da ležete kasno... Ceo život vam se svodi na to što radite, pogotovo u pojedinačnim sportovima jer nema ko da vas zameni. Izazovno je, mnogo je mladih vukova, momaka koji žele da izazovu nas veterane, ali i dalje nam ide dobro".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()