Đoković otkrio ciljeve svog tima: Nešto potpuno drugačije je igrati za Srbiju

Ostaviti familiju kod kuće nikad nije lako. Došao sam svojoj drugoj familiji, poručuje iz Valenisje Nole

15.09.2023. 21:05
  • Podeli:
Novak Djokovic davis cup-650492b8bfdea.webp Foto: Reuters

Novak Đoković je, posle dugo vremena, obukao dres reprezentacije Srbije i pokazao koliko mu on znači. Ali u meču sa Španijom se videlo i koliko najbolji teniser sveta znači svom timu. 

Izvojevao je Nole pobedu protiv Aleksandra Davidovića Fokinu i doneo ekipi prednost od 2:0, odnosno plasman na završni turnir Dejvis kupa. Posle meča u Valensiji Đoković je bio jasan: 

"Igrati za svoju zemlju, za Srbiju, je nešto potpuno drugačije. Velika odgovornost i pritisak, ali i velika privilegija i čast. Drago mi je da sam uspeo da doprinesem ovom pobedom i ovim poenom nacionalnom timu. Na žalost, španska publika je želela da oni prođu, ali nisu uspeli. Mi smo uradili dobro u singlu i sad ćemo pokušati protiv Češke da obezbedimo prvo mesto u grupi C kako bismo imali bolji žreb u Malagi", rekao je Đoković koji je Davidoviča-Fokinu pobedio rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

Osvrnuo se Đoković i na kratak period između osvajanja Ju Es opena i igranja za Srbiju posle samo pet dana.

"Sve se dešavalo brzo u tih nekoliko dana. Toliko sam bio srećan zbog pobede u Njujorku i proslave kod kuće. Ostaviti familiju kod kuće nikad nije lako. Došao sam svojoj drugoj familiji. To mi daje najveću radost i divne emocije da mogu da igram za svoju zemlju. Na početku sezone sam rekao, grend slemovi i igrati za svoju zemlju, to su mi prioriteti. Hoću da doprinesem koliko god mogu i evo tu smo. Cilj je ispunjen, Mi smo u Top 8", dodao je osvajač 24 grend slem pehara i osvajač Dejvis Kupa 2010. godine sa Srbijom.

Na kraju je istakao koliko bi mu značilo da Srbija ponovo osvoji Dejvis kup.

"Značilo bi nam mnogo, to je naš cilj. Imali smo izuzetnu godinu 2010. kad smo uzeli Dejvis Kup. Igrali smo finale 2013. i još tri ili četiri puta polufinale. Format se menja, sad je svaki poen važan. Ako ne pobedite dva meča u singlu morate da pobedite u dublu, a mi nemamo baš mnogo dubl iskustva u timu. Pokušavamo da radimo na tome. Nadamo se da ćemo u Malagi moći da budemo kompletni, da budemo zdravi i da dobijemo šansu da se borimo za trofej", zaključio je Đoković.
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()