Đoković se naoštrio za finale: Odigrao sam najbolji meč ove nedelje, biće ludo protiv Sinera

Meč za titulu u Torinu na programu je danas ne pre 18 časova

19.11.2023. 07:24
  • Podeli:
novak đoković, plufinale završnog mastersa u torinu - 18 nov 2023 - foto AP Photo Antonio Calanni Tanjug (1)-6559a88b65c44.webp Foto: AP Photo/Antonio Calanni/Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Karlosom Alkarazom u polufinalu završnog Mastersa u Torinu (6:3, 6:2) da je odigrao najbolji meč ove nedelje i najavio da će današnji, novi duel sa Janikom Sinerom, biti još luđi nego onaj koji su odigrali pre četiri dana u grupi. 

"Mislim da je ovo bio najbolji meč ove nedelje. Prva tri meča u grupi sam igrao tri seta, dosta sam se mučio u svakom. Bilo je lepo za promenu dobiti meč u dva seta, protiv izvanrednog igrača. Bio je u odličnoj formi. Vršio je pritisak, imao brejk šanse na startu, videlo se da je spreman. Uspeo sam da izdržim, na 4:3 sa novim loptama sam ga naterao na udarac više, izgrešio je. Posle toga sam odigrao perfektan meč, napravio sam brejk, imao atraktivne poene. Jako sam zadovoljan svojom igrom, nadam se da ću ponoviti ovo izdanje u finalu, ako ne i bolje", rekao je Đoković na terenu posle meča protiv Španca. 

Koliko je bio dominantan Nole govori podatak da je Alkaraz uzeo sam pet gemova danas. Ali, imao je Đoković i posebnu podršku koja mu je davala vetar u leđa. To su naravno njegovi mališani, a Stefan i Tara su iz prvih redova pratili Noleta i navijali za njega zdušno ka pobedi.

Pre nego što se svima na svetu obratio na engleskom, on je na italijanskom jeziku publici objasnio koliko mu to znači. Rekao je i da se nada da neće biti problema sa učiteljicom.

- Moja deca su bila tu, donela su mi sreću i samopouzdanje večeras. Srećan sam što su bili ovde, dva dana su uzeli da budu van škole. Nadam se da nećemo imati problem sa učiteljicom zbog toga - rekao je uz osmeh Đoković.

Za sedmi pehar na završnim mastersima Đoković će danas, ne pre 18 časova, igrati protiv debitanta u finalima Janika Sinera. 

Pre četiri dana Italijan je u grupi pobedio rezultatom 2:1 (7:5, 6:7, 7:6).

"Janik igra sjajan tenis. Protiv najboljih igrača na ovom nivou igrati tako... Igrali smo u grupi, bilo je baš naelektrisano. Očekujem da bude i luđe sutra. To je finale. Bio sam u ovoj situaciji mnogo puta, znam šta sledi", zaključio je Đoković. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()