Đoković se mučio ali "slomio" Mikelsena za treće kolo Šangaja

Meč je trajao jedan sat i 56 minuta

05.10.2024. 14:42
  • Podeli:
novak djokovic profimedia-67013408d93ec.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Šangaju, pošto je danas u drugom kolu pobedio Amerikanca Aleksa Mikelsena 7:6 (7:3), 7:6 (11:9).

Meč je trajao jedan sat i 56 minuta. Đoković je trenutno četvrti teniser sveta, dok se Mikelsen nalazi na 43. mestu ATP liste.

Đoković će u trećem kolu Mastersa u Šangaju igrati protiv pobednika meča između Švajcarca Stena Vavrinke i Italijana Flavija Kobolija.

Mikelsen je dobio prvi gem na meču na svoj servis, a onda je napravio brejk i poveo je 2:0. Mikelsen je potom stigao do vođstva od 4:1. Srpski teniser je zatim osvojio tri uzastopna gema i uspeo je da izjednači na 4:4. Igralo se potom gem za gem, a pobednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Đokoviću rezultatom 7:3.

Srpski teniser je poveo 4:1 u drugom setu, ali je Mikelsen izjednačio na 4:4. Oba tenisera su potom osvojila po dva gema, a pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku. Đoković je u taj-brejku iskoristio treću meč loptu i zasluženo je stigao do pobede rezultatom 11:9.

Masters u Šangaju se igra za nagradni fond od 8.995.555 dolara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()