Đoković postao rekorder po broju grend slem finala u obe konkurencije

Srbin je ostao sam na čelu po broju finala najvećih turnira

14.07.2023. 20:17
  • Podeli:
Đoković tanjug ap Alastair Grant-64b19118d456e.webp Foto: Tanjug/Ap/Alastair Grant

Srpski teniser Novak Đoković postao je prvi teniser u istoriji u obe konkurencije koji je stigao do 35 grend slem finala, saopštili su organizatori Vimbldona.

Đoković je do 35. grend slem finala stigao pošto je savladao Janika Sinera rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 7:6 (7:4)).

Srbin je tako ostao sam na čelu po broju finala najvećih turnira, dok ih je Kris Evert odigrala 34. 

Osvajač 23 grend slem pehara je poražen u 11 finala u karijeri, dok je Evert izgubila čak 16 finala.

Serena Vilijams je odigrala 33 finala grend slema, Martina Navratilova 32, Štefi Graf 31, koliko i Rodžer Federer, a Rafael Nadal 30.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()