Đoković slavi 37. rođendan na turniru u Ženevi: Ima samo jednu želju

Srbin prvi put u karijeri nastupa na ovom turniru

22.05.2024. 11:23
  • Podeli:
novak djokovic - AP Photo Trevor Collens Tanjug-66057fb0dd47f.webp Foto: AP Photo/Trevor Collens/Tanjug

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković igra večeras od 18 sati protiv Nemca Janika Hanfmana u drugom kolu ATP turnira u Ženevi.

Naš teniser  je dobio specijalnu pozivnicu za učešće na turniru u Ženevi, a bio je slobodan u prvom kolu. Hanfman je u prvom kolu savladao Britanca Endija Marija 7:5, 6:2.

Nemački teniser je trenutno 85. na ATP listi, a nikada u karijeri nije igrao protiv Đokovića.

Novak koji inače danas proslavlja 37. rođendan je sa velikim ambicijama došao u Ženevu.

"Razlog zašto sam izabrao da dođem ovde su mečevi, želim da igram jer osećam da u ovom momentu nema bolje pripreme za mene od igranja mečeva. Osetio sam da mi je potrebno više mečeva. Čak i da je to jedan, dva ili tri ili četiri meča, nadam se, to je dobro za men jer je put da nađem tu formu koja mi je potrebna za Rolan Garos", rekao je Novak i otkrio da ima posebnu rođendansku želju.

Foto: ATAIMAGES/ANTONIO AHEL
 

"Biti deo Olimpijskih igara, predstavljati svoju zemlju, ogromna je privilegija i čast. Tako je posebno biti deo najstarijeg sportskog događaja u istoriji sporta. Naravno, osvojiti zlatnu medalju ili bilo koju medalju za moju zemlju je velika želja. To je jedan od najvećih prioriteta i ciljeva za ovu sezonu, u tome nema tajne".

Navijače svakako najviše zanima kako se oseća posle incidenta u Rimu sa bočicom koja ga je pogodila u glavu. Novak je obavio preglede u Beogradu i poručio da je sve u redu.

"Glava je sasvim dobro. Sve je za sada kako treba. Trenirao sam tokom nedelje i osećam se dobro", otklonio je sve dileme Đoković.

ATP turnir u Ženevi igra se za nagradni fond od 579.320 evra.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()