Đoković u polufinalu Ju Es opena: Fric nemoćan pred srpskim asom

Đoković je tri puta osvajao Ju Es open

05.09.2023. 22:41
  • Podeli:
Tan2023-09-0522351818_4 novak djokovic AP PhotoSeth Wenig-64f7921f7816b.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Ju Es opena, pošto je u četvrtfinalu savladao Amerikanca Tejlora Frica rezultatom 3:0 (6:1, 6:4, 6:4), za dva sata i 38 minuta.

Na početku prvog seta rivali su razmenili po jedan brejk, ali je kasnije Srbin napravio još dva i rutinski stigao do 1:0.

U drugom setu Đoković je napravio jedan brejk, a čuvao je svoj servis, i tako stigao do 2:0. 

U trećem setu, u šestom gemu, Fric je imao dve vezane brejk lopte, ali nije ih iskoristio, a u sledećem gemu Srbin je napravio brejk. Zatim je Fric uzvratio brejkom za 4:4, ali je opet Đoković oduzeo servis rivalu.

Đoković je servirao za pobedu, Fric je imao brejk loptu, ali je Srbin spasio. Đoković je zatim iskoristio drugu meč loptu za osmu pobedu u isto toliko međusobnih mečeva protiv Frica i plasman u 14. polufinale Ju Es opena u karijeri.

U polufinalu Srbinu će ponovo rival biti Amerikanac, pobednik duela Ben Šelton - Frensis Tijafo.

Đoković je tri puta osvajao Ju Es open, a ima ukupno 23 gren slem pehara, najviše u istoriji među teniserima. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()