Đoković: U završnici je potrebno da se skladišti energija

Uvek želiš da budeš efikasan i završiš što pre, rekao je Novak posle pobede u osmini finala Australijan opena

21.01.2024. 09:18
  • Podeli:
novak đoković, australijan open - 19 jan 2024 - profimedia (2)-65ab5c6c3605b.webp Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da mu je meč protiv Adrijana Manarina bio možda najbolje izdanje na ovogodišnjem Australijan openu.

Đoković je u osmini finala Australijan opena savladao Francuza sa 6:0, 6:0, 6:3.

"Morao bih da kažem da, naročito zbog prva dva seta. Zaista sam hteo da izgubim taj gem u trećem setu, jer je tenzija na stadionu rasla. Igrao sam sjajno od prvog do poslednjeg poena. Uvek je teško protiv Manarina koji je neortodoksni igrač, koji ima nezgodan bekhend. Servirao sam dobro, kada mi je bio potreban prvi servis, on je bio tu. Sve u svemu, sjajno iznadnje", rekao je Đoković na terenu u razgovoru sa Džimom Kurijerom.

"Uvek želite da budete efikasni i završite meč što pre. To nije uvek moguće. Kada turnir odmiče protivnici su sve teži. Morate da pokažete visoko kvalitet. Nisam o tome razmišljao. U pozitivnom smeru sve ide, teniski sam zadovoljan kako se sve kreće", dodao je najbolji teniser sveta.

Đoković će u četvrtfinalu Australijan opena igrati protiv Amerikanca Tejlora Frica.

"Imam želju da igram kao što sam igrao danas, samo da održim nivo i kontinuitet igre. Stav je bio odličan, to je moje najveća želja i da izvučem maksimum svaki meč. Imaću više vremena, dobro je što sam bio na terenu kratko, sad u završnicima je dobrodošlo da se skladišti energija, a onda u tim mečevima kada je najpotrebnije da se iskoristi. Fric je veoma prodoran, servis i forhend, to su oružja, bekhend ima ravan i solidan. Njema odgovaraju uslovi, loptica je sporija, ima vremena da se namesti. Imao sam do sada odličan skor, poslednji meč na Ju Es openu sam ga pobedio. Pogledaću to što je igrao protiv Cicipasa, nisam video kako igra na ovom turniru. Ako budem na svom nivou, mislim da su mi jako dobre šanse da pobedim. Lopta je okrugla kao što kažu u fudbalu, jako se dobro osećam na terenu", rekao je Novak kasnije na konferenciji.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()