Druga teniserka sveta jasna pred Vimbldon: U Londonu neću govorio o politici

Beolurska teniserka je u životnoj formi

02.07.2023. 13:44
  • Podeli:
Tan2023-01-2505261488_5 Arina Sabalenka AP PhotoNg Han Guan-63d0fde2afd34.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Druga teniserka sveta i igračica koja je možda u najboljoj formi na ženskom turu trenutno, Arina Sabalenka, bila je jasna u svom stavu uoči starta Vimbldona - o politici neće trošiti reči na najvećem turniru u sezoni.

Vimbldon počinje u ponedeljak, a veliki je broj teniserki koje konkurišu za najprestižniju titulu u sveru tenisa. Među njima se, uz Igu Svijatek, izdvaja beloruska igračica Arina Sabalenka, koja je već u ovoj godini osvojila jednu Grend slem titulu pošto je podigla pehar na Australian openu.

Isto želi da ponovi i u Ol England klubu, gde počinje prestižni Vimbldon. Da bi došla do titule, potrebno joj je da se fokusira isključivo na tenis, a tim povodom najavila je da neće odgovarati na politička pitanja o ratu u Ukrajini i tome što Belorusija podržava Rusiju.

Sabalenka, koja je u više navrata osudila agresiju na Ukrajinu i poručivala da žali zbog žrtava, na nedavno završenom Roland Garosu je na svakoj konferenciji za medije dobijala pitana o ratu. Uoči Vimbldona stala je pred kamere i najavila da to neće biti slučaj i u Londonu.

"Pre nego što kažem bilo šta, želim da poručim da ovde neću da govorim o politici. Tu sam da govorim o tenisu. Ukoliko imate bilo kakva politička pitanja, možete kontaktirati WTA. Oni vam mogu poslati transkripte mojih odgovora s prethodnih turnira", rekla je Beloruskinja.

O njenoj mentalnoj snazi govorila je i proslavljena češka teniserka Petra Kvitova, koja izdvaja Sabalenku kao prvu favoritkinju turnira.

"Arina ima veliku šansu da osvoji Vimbldon. Ne samo kako ona igra, već koliko mentalno kontroliše sve. Za mene je ona velika favoritkinja", poručila je Kvitova koja je i sama dva puta tokom karijere osvajala Grend slem na travi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()