Eh, da nije imao operaciju: UNA je pitala Radmila Armenulića koji su Novakovi dometi na Vimbldonu

Grend slem u Londonu biće održan od 1. do 14. jula

30.06.2024. 11:00
  • Podeli:
novak đoković, 21 maj 2024 - profimedia (2)-664e2cf4c4bc7.webp Foto: Profimedia

Spektakl za teniske, ali i sportske sladokusce uopšte, samo što nije počeo - u ponedeljak startuje 137. izdanje Vimbldona. Turnir koji je praktično sinonim za tenis, biće održan od 1. do 14. jula, a na njemu će učestvovati i četvorica srpskih predstavnika, kao i jedna naša dama.

Dakle, od sutra će naši dlanovi i grla biti spremni da se neštedimice troše za Novaka Đokovića, Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića i Lasla Đerea u muškoj, kao i Olgu Danilović u ženskoj konkurenciji. 

I naravno, ne samo zato što je Đoković najbolji teniser u istoriji tog sporta, ili zato što je sedam puta osvajao Vimbldon, već pre svega zato što je nedavno operisao koleno posle povrede zarađene na Rolan Garosu, on je u fokusu ljudi u Srbiji, ali i svih onih širom sveta koji navijaju za njega.

Radmilo Armenulić, foto: Antonio Ahel/ATAImages

Zato smo se mi obratili legendarnom Radmilu Armenuliću, bivšem jugoslovenskom teniseru i selektoru Dejvis kup reprezentacije, da proverimo šta bismo mogli da očekujemo od Noleta posle ozbiljne povrede i medicinskog zahvata.

"Da Novak nije povređen, mislim da bi bio prvi favorit za osvajanje Vimbldona, ovako možemo da kažemo da je jedan od favorita. Imamo tu još Medvedeva, Alkazara, Sinera - mora se priznati da su i oni favoriti. Nisam ubeđen, voleo bih da Đoković dođe do polufinala, mislim da bi to bio uspeh za njega, s obzirom na to da je operisao koleno", počeo je analizu za UNU Armenulić.

Koliko je uopšte moguće posle pauze, i to uzrokovane takvom intervencijom, da se teniser vrati u vrhunsku formu i pruži svoj maksimum?

"Biće potrebno Novaku da odigra jedan, dva turnira sigurno, da bi se vratio u onu svoju staru formu. Mislim da će biti spreman za Ameriku".

Ali, pre američke turneje tu su i Olimpijske igre, koje počinju za manje od mesec dana, 26 jula. Mislite li da neće biti potpuno spreman za Pariz?

"Verujem da će na Olimpijskim igrama biti mnogo bolji nego na Vimbldonu, u svakom slučaju, ali za potpunu spremnost je potrebno vreme".

Srbi prvog dana na terenu

Od naših predstavnika, 1. jula na vimbldonsku travu izlaze Lajović, Kecmanović i Danilovićeva.

Prvi će na teren Lajović, koji će od 12 časova igrati protiv Grigora Dimitrova na terenu broj dva. Kecmanović igra protiv Sumita Nagala, a njihov meč neće početi pre 18 časova na terenu broj 10. Rivalka Olge Danilović je Anka Todoni, a njih dve neće zaigrati pre 14 časova na terenu broj devet.

Osim Novaka, na Vimbldonu će igrati još trojica naših tenisera - Lajović, Kecmanović i Đere. Kakvi su njihovi dometi?

"Mislim da će biti uspeh da dođu do trećeg kola - da prođu dva kola, to bi bio veliki uspeh. Dešava se da Lajović i Kecmanović izgube na velikim turnirima obično u prvom kolu, ali ovoga puta mislim da će ipak ići dalje. No, da ponovim, treće kolo - veliki uspeh".

Po onoj našoj izreci - nije kome je namenjeno, nego kome je suđeno - u glavni žreb Vimbldona je ušla i Olga Danilović. Ona je kao "srećna gubitnica", posle poraza u finalu kvalifikacija, zbog povlačenja Elizabete Koćerato, ipak dobila priliku da se takmiči na grend slemu u Londonu.

"Od Olge očekujemo mnogo više već godinama. Dugo se nadamo da postigne neki veći rezultat, ali on izostaje. Biće joj potreban jedan turnir na kojem bi otišla daleko, do finala, da bi se vratila u svoju igru i potom došla do tog većeg rezultata koji očekujemo", zaključio je Radmilo Armenulić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()