Federer o Đokoviću: Ono što on radi je prosto neverovatno

Teško je reći ko je najbolji svih vremena, smatra jedan od glavnih konkurenata u ovoj kategoriji

22.06.2023. 08:31
  • Podeli:
Novak Đoković i Rodžer Federer.jpg Foto: Profimedia

Bivši švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je u nemačkom gradu Haleu da je prosto neverovatno kakve uspehe pravi Novak Đoković, od nedavno rekorder po broju osvojenih grend slem pehara (23).

Đoković je nedavno osvojio Rolan Garos i sad ima jednu više grend slem titulu od Rafaela Nadala, ali više od toga privlači činjenica da on sa punih 36 godina igra u punoj snazi i dominira svetskim tenisom.

"To je prosto neverovatno. Ono što Novak radi je apsolutno gigantski", rekao je Federer okupljenim novinarima u Haleu, a prenosi teniski portal "Jubitenis" (Ubitennis).

Federer je treći na večnoj listi sa 20 grend slem pehara, a sa Novakom ima negativan skor, jer je izgubio 27 od 50 odigranih mečeva.

Švajcarac je novinarima u Haleu rekao da ne želi da se izjašnjava o tome ko je najbolji teniser svih vremena.

"Teško je o tome pričati. Cela diskusija je takva da je teško odgovoriti na to pitanje. Nedavno sam rekao prijatelju: Šta je teže, da osvojiš Vimbldon sa 17, ili Rolan Garos sa 36 godina. Stvarno ne znam", zaključio je Federer. 
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()