Finale Vimbldona sa Alkarazom je istog dana kad je Đoković odigrao najluđi meč karijere na istom mestu

Fascinantno

13.07.2024. 09:44
  • Podeli:
djokovic đoković-668c439b0070e.webp Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković igraće u novom finalu Vimbldona, nakon što je rethodno sa 3:0 u polufinalu savladao Lorenca Musetija.

Đokovićev rival u borbi za prestižni pehar, biće mladi Španac, Karlos Alkaraz, koji je eliminisao Danila Medvedeva.

Ono što je zanimljivo, jeste da će taj susret biti odigran u nedelju, 14. jula, a ovaj datum i te kako ima značenje za Novaka.

Naime, Đoković je na isti dan, pre tačno pet godina, odnosno 14. jula 2019. godine, na istom mestu odigrao kultni meč sa Rodžerom Federerom.

Slavio je tada Novak u pravom "maratonskom" meču, koji je trajao gotovo pet sati sa 3:2, a posebno je zanimljivo što je sva tri seta Srbin dobio kroz taj-brejk.

Najzanimljiviji je bio svakako onaj u poslednjem, petom setu, pri rezultatu 12:12 u gemovima, koji je Novak okončao sa 7:3 u svoju korist, i tako došao do velikog trijumfa.

Ono što je takođe ostalo upamćeno, jeste da je Federer pri rezultatu 8:7 u petom setu, na svoj servis imao dve meč lopte, ali je na kraju Novak uspeo da se spasi, a onda i preokrene.

Tada je jedna navijačica imala hit reakciju, odmahnuvši prstom, što je postao legendarni detalj pomenutog finala.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()