Gojo pun poštovanja prema Đokoviću: On je najbolji čovek koji je igrao ovaj sport

Jeste Novak favorit, ali on mora mene da dobije da opravda svoju ulogu, kaže Splićanin

03.09.2023. 09:20
  • Podeli:
Borna Gojo-64f43354760ad.webp Foto: Profimedia

Kada je Novak Đoković savladao svog zemljaka Lasla Đerea sledeći meč je zakazao sa hrvatskim teniserom, 105. igračem sveta, Bornom Gojom. Reč je o igraču sa kojim se ranije nikada nije sreo, pa će susret u osmini finala Ju Es opena za obojicu biti vrlo izazovan.  

Gojo ne krije da ima tremu veću nego pred drugim protivnicima, ali ima i vrlo pozitivno se priprema za ovaj duel. 

"Imam ja tremu, kao i uvek, Novak je veliki favorit. Međutim, svi oni treba mene da dobiju. Svi su favoriti protiv mene i to treba da opravdaju. Očekujem težak meč, nalazim se pred velikim izazovom i nečem sa čime se do sada nisam sreo", rekao je Gojo pred duel sa jednim od najboljih tenisera svih vremena.

Ovo za Splićanina nije samo prvi susret sa Novakom Đokovićem, nego je i prvi plasman u drugu nedelju nekog grend slema.

"Radujem se, nadam se da ću imati priliku da prikažem dobar tenis. Nisam igrao sa Novakom, videćemo u nedelju šta će biti. Divim mu se, imam veliko poštovanje prema njemu i svemu što je uspeo u karijeri. On je najbolji čovek koji je igrao ovaj sport. Uspeh je još veći kada ga napravi neko ko dolazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne... Mi nemamo ništa. Nismo iz Australije, Amerike, Francuske, zemalja koje imaju velike teniske federacija, zato cenim Novakov uspeh još više", rekao je Borna Gojo. 

Posao neće biti lak, kao što nije nikome gde god da igra protiv Novaka.

"Sigurno da nije lako, ali ja ću se pripremiti najbolje što mogu i daću sve od sebe. Hoće li mi smetati velika pozornica na terenu "Artur Eš" ako ću tamo igrati sa Đokovićem? Ne znam, mogu o tome da pričam kada prođe nedelja", poručio je Gojo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()