Iga Švjontek osvojila Ju Es open

Ovo je treća titula na grend slem turnirima za najbolju teniserku sveta

11.09.2022. 09:00
  • Podeli:
Iga_Swiatek_foto_Reuters.jpg Foto: Foto: Reuters

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek osvojila je prvi put u karijeri Ju Es open, pošto je u finalu gren slema u Njujorku savladala Tunižanku Ons Žaber sa 2:0 (6:2, 7:6 (7:5).

Meč je trajao sat i 50 minuta, a Poljakinja je tako došla do trećeg gren slem trofeja u karijeri, pošto je prethodno osvojila dva Rolan Garosa - 2020. i ove godine.

Švjontek je dobila poslednjih 20 setova u finalima koje je igrala na ATP turu.

Trijumfom u Njujorku poljska teniserka inkasirala je 3,8 miliona dolara

Žaber je poražena je i u drugom finalu gren slema ove sezone i u karijeri, jer je prethodno u finalu Vimbldona izgubila od Elene Ribakine sa 2:1 (3:6, 6:2, 6:2).


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()