Igrala finale Vimbldona, a danas je časna sestra

Zbog problema s povredom ramena povukla se posle pet godina igranja među profesionalcima

11.07.2023. 15:23
  • Podeli:
Andrea Jaeger_foto_TW-64acf21a83e71.webp Foto: Twitter/@DNyeko

Bivša američka teniserka Andrea Džeger prošla je neobičan put u životu. Početkom 80-ih godina 20. veka bila je mlada nada tenisa. Kad joj je bilo 14 godina postala je profesionalna teniserka i došla do drugog mesta svetske rang liste. Nastupala je u finalima Rolan Garosa i Vimbldona i osvojila 10 naslova, među kojima i titule u mešovitim parovima na Grend slemu u Parizu.

Međutim, zbog problema sa povredom ramena povukla se već posle pet godina igranja među profesionalcima. Preokret je mogao da se nazire već krajem karijere u njenom dobrotvornom radu. Kada je konačno završila s tenisom upisala je studije teologije i postala časna sestra.

"Jednostavno sam znala da Bog postoji, da smo prijatelji i da imamo lični odnos. Niko od porodice nije znao da sam se svaki dan molila", prenosi britanski "San" reči bivše teniserka.

"Ovde vlada stroga disciplina. Buđenje je u 4:00 ujutro, potom se obavlja molitva, a sat vremena kasnije počinje se s poslom. Verujem da sam uvek bila časna sestra. Imam tu ljubav i uživanje u životu koje je lakše isticati na ovakav način”, govori 58-godišnja časna sestra.

Otkrila je i traumatično iskustvo iz svojih teniskih dana. Otkrila je da je žena zaposlena u WTA pokušala seksualno da je zlostavlja posle jedne sponzorske zabave tokom koje je bila prisiljena da konzumira alkohol.

“Bila sam s njom i njenom devojkom u automobilu. Ludo je vozila i udarili smo u nešto, kantu za smeće ili poštansko sanduče. Otpratila me je do zgrade i pokušala je nešto sa mnom, htela je da me poljubi. Preplašila sam se, pobegla sam uz stepenice i suzdržavala se da ne povratim kako me otac ne bi čuo i video”, ispričala je Džeger.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()