Istorijski plasman u četvrtfinale Vimbldona: Cicipas ispao od 43. igrača sveta

Američki teniser će u četvrtfinalu igrati protiv Danila Medvedeva, a zanimljivo je da će obojici to biti prvi put da su stigli do te faze Vimbldona

10.07.2023. 17:45
  • Podeli:
Jubanks Kristofer Tanjug Ap Alastair Grant-64ac2760ced57.webp Foto: Tanjug/Ap/Alastair Grant

Američki teniser Kristofer Jubanks plasirao se prvi put u istoriji u četvrtfinale nekog grend slem turnira pošto je u osmini finala Vimbldona pobedio Stefanosa Cicipasa rezultatom 3:2 (3:6, 6:7 (4:7), 3:6, 6:4, 6:4) posle tri sata i sedam minuta.

Cicipas je važio za velikog favorita za pobedu, a kad je poveo 2:1 u setovima, delovalo je da će rutinski privesti posao kraju. Jubanks, 43. na ATP listi, nastavio je da se bori, prvo je izjednačio na 2:2 u setovima pošto je napravio brejk kod rezultata 4:4.

Odmah na startu petog seta Jubanks je napravio brejk, ali je Cicipas uzvratio kad je izjednačio na 3:3. 

Već u sledećem gemu 27-godišnji Jubanks pravi novi brejk. Servirao je Jubenks za meč na 5:4, a Cicipas je imao dve brejk lopte, nije ih iskoristio, dok Amerikanac jeste prvu meč loptu za istorijsku pobedu.

Jubanks će u četvrtfinalu igrati protiv Danila Medvedeva, a zanimljivo je da će obojici to biti prvi put da su stigli do te faze Vimbldona. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()