Izjednačen najduži taj-brejk ženskog singla: Blinkova srušila vicešampionku Melburna

Već dva puta do sada rešavalo se na isti način

18.01.2024. 14:19
  • Podeli:
Ana Blinkova-65a9255d6ee8a.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

"Rod Lejver arena" je videla mnogo mečeva za pamćenje, ali okršaj Ane Blinkove i Jelene Ribakine izbio je na vrh liste najzanimljivijih. Trajao je znatno kraće od prvog meča Novaka Đokovića i Dina Prižmića, ali je u dva sata i 48 minuta, odnosno tri seta, imao najduži taj-brejk koji je pokidao živce i igračicama i navijačima -  završen je 22:20 u korist Ruskinje, koja je na kraju slavila i u 2. kolu eliminisala prošlogodišnju finalistinju.

Dve devojke rođene u Moskvi, od kojih jedna nastupa za Kazahstan (Ribakina) nestvarnom igrom u trećem seteu, kada su i jedna i druga spasile mnoge meč lopte, izjednačile su se sa najdužim taj-brejk u istoriji ženskog singla.

Istim ovim rezultatom prvi put se igralo 2017. godine, kada je Akgul Amanmuradova savladala Anu Caju. Dve godine kasnije Darija-Marija Munteanu ponovila je 22:20 u taj-brejku protiv Štefane Lazar u Rumuniji.

Blinkova je do sada tri puta (2017, 2020, 2024) stizala na korak od treće runde Australijan opena - sada je konačno uspela da pređe granicu.

 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()