Iznenađenje na Australijan openu: Šampionka izbačena na početku turnira

Ukrajinka je do sada u 1. kolu ispadala sedam puta

15.01.2024. 10:14
  • Podeli:
Dajana Jastremska-65a4f76e071ec.webp Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake/Tanjug

Češka teniserka Marketa Vondroušova nije uspela da se plasira u 2. kolo Australijan opena, pošto je na startu turnira u Melburnu poražena od Ukrajinke Dajane Jastremske sa ubedljivih 2:0 (6:1, 6:2).

Vondroušova se sve vreme mučila sa servisom, upisala je sedam duplih grešaka i na kraju je izgubila od 93. teniserke sveta za samo 77 minuta igre.

Jastremska, koja je gubila u 1. kolu na poslednjih sedam grend slem turnira, u narednom kolu igraće protiv Francuskinje Varvare Gračeve.

Mesto u 2. kolu prvog grend slem turnira u sezoni obezbedila je šampionka Ju Es opena Koko Gof posle pobede nad Slovakinjom Anom Karolinom Šmidlovom sa 6:3, 6:0. Ona će naredni meč igrati protiv sunarodnice Kerolajn Doulhajd.

Ukrajinka Elina Svitolina je u dva seta bila bolja od Australijanke Tejle Preston (6:2, 6:2), dok je Ruskinja Anastasija Pavljučenkova eliminisala Hrvaticu Donu Vekić (6:4, 6:4).

Plasman u 2. kolo su, između ostalih, obezbedile i Belgijanka Elis Mertens, Čehinje Katerina Sinjakova i Linda Noskova, Slovenka Kaja Juvan, Nemica Laura Zigemund, Ukrajinka Marta Kostjuk.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()