Iznenađenje u Šangaju: Igrač van top 100 izbacio Runea

Danac je postao vlasnik mnogih negativnih rekorda

06.10.2023. 11:15
  • Podeli:
Holger Rune_Christophe Ena AP Tanjug-6480e9b63e9cd.webp Foto: Christophe Ena / AP / Tanjug

Holger Rune je završio takmičenje na Mastersu u Šangaju u 2. kolu. Trenutno peti teniser sveta je počišćen sa terena kada je ubedljivo poražen od Brandona Nakašima slavio sa 6:0, 6:2 za 69 minuta

Danac je bio do te mere van fokusa da je i njegova majka Aneke provela prvi set gledajući u telefon. Nije mogla da gleda apsolutnu nemoć sina koji je meč završio sa čak 24 neiznuđenih grešaka. Amerikanac je napravio samo četiri, praktično mu Rune, peti igrač sveta, nije ni dao priliku da pogreši. Rune je prvi set izgubio sa nulom.

Nakašima je postao osmi igrač van Top 100 koji je ove godine uspeo da savlada igrača iz Top 10. To je najveći broj puta da se ovo desilo od 1990. godine, što dovoljno govori da je kvalitet tenisa od petog do 120. mesta na svetu prilično ujednačen. Ili da igrači iz Top 10 nemaju konstantnost.

Uz to je ovo najmanji broj gemova koji je osvojio Top 10 igrač protiv nekog igrača van Top 100 od kada se uzima u obzir statistika na mastersima od 1990. godine. Rune je postao vlasnik mnogih negativnih rekorda.

Nakašima je ostao fokusiran na sebe po završetku meča.

"Nije bio na vrhunskom nivou, ali sam želeo da prođem dalje i kontrolisao sam igru", poručio je Nakašima bez želje da ulazi u probleme koje je imao Rune.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()