Iznenađujući poraz: Rubljov završio učešće na Mastersu u Rimu

Nemac je obezbedio četvrtfinale Rima, a njegov rival biće bolji iz duela Danil Medvedev – Saša Zverev

16.05.2023. 20:05
  • Podeli:
Andrej Rubljov 2_Pixsell-6442412d730da.webp Foto: Pixsell / Dejan Rakita

Iznenađujući poraz doživeo je Andrej Rubljov, ruski teniser, koji je izgubio u osmini finala Mastersa u Rimu od 101. tenisera sveta Janika Hanfmana posle borbe u tri seta rezultatom 7:6, 4:6, 6:3.

Bio je Andreju Rubljovu "otvoren" put ka četvrtfinalu Rima, ali neverovatan podvig napravio je Janik Hanfman koji je odigrao fantastičan meč.

U prvom setu Rus je napravio 16 vinera, a Nemac 14 međutim imao je Hanfman jednu neiznuđenu grešku manje, a bio je bolji i kada je reč o procentima u osvojenim poenima na mreži.

Nemac je imao jednu, a Rus dve brejk lopte, ali nijedna nije bila iskorišćena, a onda je u taj -brejku presudio 11. poen kada je 101. reket sveta stigao do set lopte i iskoristio je.

Rubljov je bolje ušao u drgui set, odmah je u prvom gemu napravio brejk i uspeo da ga sačuva do kraja seta.

Odlučujući treći set bio je pun neizvesnosti i brejkova. Rubljov je ponovo napravio brejk na startu seta, ali je ovoga puta Hanfman Andreju odmah potom oduzeo servis gem.

Ruski teniser propustio je u narednom gemu čak četiri brejk lopte, a jednu je i Nemac posle toga. Naredni gem Hanfman je dobio sigurno, a onda je u nezgodnom trenutku napravio brejk i potom poveo sa 5:2.

Rubljov nije uspeo da se vrati u ritam i Nemac je obezbedio četvrtfinale Rima, a njegov rival biće bolji iz duela Danil Medvedev – Saša Zverev.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()