Kad novinar podbaci: Azarenka ostala iznenađena pitanjem na Vimbldonu

Svejedno, odgovoriću vam, rekla je poznata teniserka posle 1. kola

04.07.2023. 10:28
  • Podeli:
Viktorija Azarenka-64a3d627bfe7c.webp Foto: AP Photo/Alastair Grant/Tanjug

Viktorija Azarenka je bila u centru pažnje prvog dana Vimbldona. Njeno pojavljivanje na konferenciji za medije izazvalo je interesovanje, a nekim novinarima je i dalje glavna tema rat u Ukrajini i stavi ruskih sportista na tu temu. 

Tako je jedan od novinara pitao Beloruskinju:

"Recite nam, šta ovaj turnir znači za Rusiju?"

Čuvena teniserka je zbunjeno pogledala, potom podigla ramena i rekla:

"Ali, ja nisam iz Rusije".

Novinar je pokušao da se izvuče iz neprijatne situacije dvaput probajući da preformuliše pitanje, a onda mu je Azarenka pomogla:

"Svejedno, odgovoriću vam. Mislim da je na međunarodnoj sceni Vimbldon bez ikakve sumnje jedan od najvećih i najznačajnijih teniskih događaja. Najstariji je turnir u istoriji. Ali, ja nisam iz Rusije, pa ne znam kako se tamo prema Vimbldonu odnose", uz osmeh je zaključila osvajačica dve grend slem titule, učesnica tri finala Ju Es opena, a svojevremeno polufinaliskinja i Vimbldona i Rolan Garosa.

U 1. kolu grend slema Azarenka je pobedila Kineskinju Jue Juan sa 6:4, 5:7, 6:4 i zakazala duel sa Argentinkom Podorskom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()