Kecmanović ispao na startu turnira u Los Kabosu: Srbin izgubio nakon velike borbe u taj-brejku

Meč je trajao sat i 54 minuta

21.02.2024. 10:57
  • Podeli:
Miomir Kecmanović-65ae346653453.webp Foto: AP Photo/Louise Delmotte/Tanjug

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u osminu finala ATP turnira u meksičkom Los Kabosu, pošto je u prvom kolu poražen od Australijanca Rinkija Hidžikate 6:3, 7:6 (7:2), pa je tako nastavio crni niz bez osvojenog seta nakon Australijan opena.

Kecmanović nije osvojio set protiv Lukaša Klajna u Dejvis kupu, zatim ni protiv Patrika Kipsona na Delrej biču, a sada ni protiv Australijanca.

Borba je trajala jedan sat i 54 minuta, a Australijanac je bolje ušao u meč i poveo 3:1 na startu prvog seta. Kecmanović je potom uspeo da izjednači na 3:3, ali je Hidžikata ponovo pronašao svoj ritam i osvojio tri uzastopna gema i time došao do prvog seta koji je dobio rezultatom 6:3.

Velika borba viđena je u drugom setu. Oba tenisera su napravila po tri brejka, a Kecmanović je u 10. gemu na svoj servis, pri vođstvu Australijanca od 5:4 uspeo da spase meč loptu.

Srpski teniser je potom izjednačio na 5:5, a pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Australijancu rezultatom 7:2.

Hidžikata će u osmini finala igrati sa američkim teniserom Aleksandrom Kovačevićem.

Kecmanović je 54. teniser sveta, dok je Hidžikata na 79. mestu ATP liste.

ATP turnir u Los Kabosu se igra za nagradni fond od 915.245 dolara.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()