Konačno Kecmanović da slavi: Srpski teniser uspeo nešto što nije nikada ranije

Dijego Švarcman je u priličnim problemima još od oktobra

27.02.2024. 09:15
  • Podeli:
Miomir Kecmanović-63c668fc38eb1.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u 2. kolo ATP turnira u Akapulku pobedivši Argentinca Dijega Švarcmana posle preokreta.

Švarcman, koji je iz sva četiri prethodna duela sa Kecmanovićem izlazio kao pobednik, i to u ritmu jednom godišnje, počev od 2020, a poslednji put na prošlom Vimbldonu, ovoga puta je poklekao pred srpskim igračem.

Poveo je Argentinac, ali je Miomir Kecmanović na kraju pobedio sa 4:6, 6:3, 6:1 i igraće protiv boljeg iz meča dvojice Nemaca, Aleksander Zverev - Danijel Altmajer.

Ovaj meč je, pritom, bio prilično dugo prekinut - jer su se organizatori našli u neočekivanom problemu: osvetljenje nije radilo kako treba. A kada je megdan nastavljen, Srbin je zaigrao daleko bolje i prvi put u karijeri pobedio ovog rivala.

Dijego Švarcman je u priličnim problemima još od oktobra. Nema nijednu pobedu u glavnim delovima turnira od tada, pa je pao na 117. mesto ATP liste, a pre tri godine i tri meseca bio je osmi teniser sveta. I ne čudi, te 2020. je uspevao da čak i na šljaci pobedi "kralja šljake", Rafaela Nadala.

Sa druge strane, Kecmanović je trenutno 53. na svetskom rangiranju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()