Kraj istorijske ere: Teniski div se oprostio od reketa

"Želim svima da se zahvalim duboko iz srca jer su skupljaču loptica iz Švajcarske omogućili da ostvari svoje snove. Za kraj, o teniskoj igri: volim te i nikad te neću ostaviti", rekao je Federer

15.09.2022. 16:49
  • Podeli:
Rodžer Federer_Profimedia.jpg Foto: Profimedia

Jedan od najuspešnijih tenisera svih vremena, gigant belog sporta, sportska ikona, Rodžer Federer najavio je odlazak u penziju.

Čuveni Švajcarac pomerio je granice, kao član Velike trojke u kojoj su i Novak Đoković i Rafael Nadal ispisao je stranice teniske istorije koje će teško biti nadmašene.

Nakon 20 grend slem trofeja, 103 titule, 310 sedmica na ATP tronu, 1251 pobede i bezbroj šmekerskih poena, Federer je odlučio da okonča jednu eru i stavi tačku na impozantnu karijeru.

Želja za takmičenjem nije ga napustila. Ali telo ga u 41. godini više "ne sluša".

"Celoj svojoj porodici i prijateljima, od svih poklona koje mi je tenis dao, najveći je bez sumnje bio taj što sam upoznao mnoge drage ljude. I prijatelje i konkurente i pre svega fanove koji daju život ovom sportu. Danas vam imam nešto za saopštiti", napisao je Rodžer na početku emotivne objave na društevnim mrežama.

Potom je nastavio:

"Kao što svi znate, zadnje tri godine bile su vrlo izazovne, imao sam nekoliko povreda i operacija. Trudio sam se jako da se vratim u takmičarsku formu. Ali znam svoje limite i telo mi je poslalo jasne znakove. Imam 41 godinu i odigrao sam više 1500 mečeva u 24 godine. Vreme je da prepoznam kad je vreme da se oprostim. Lejver kup u Londonu iduće sedmice će biti zadnji ATP turnir u mom životu. I dalje ću igrati tenis, ali ne na grend slemovima niti na Turu".

Za kraj objave ostavio je zahvalnicu i jasnu poruku:

"Želim svima da se zahvalim duboko iz srca jer su skupljaču loptica iz Švajcarske omogućili da ostvari svoje snove. Za kraj, o teniskoj igri: volim te i nikad te neću ostaviti", napisao je, između ostalog, Federer.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()