Kraj sna: Natalije Stevanović poražena u trećem kolu Vimbldona

Jedno od najprijatnijih iznenađenja prve takmičarske nedelje Vimbldona ipak nije uspela da se izbori za nastavak igranja i u drugoj

08.07.2023. 16:36
  • Podeli:
Natalija Stevanović_Kirsty Wigglesworth AP Tanjug-64a970783fa99.webp Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Tanjug

Srpska teniserka Natalija Stevanović poražena je u trećem kolu Vimbldona od Petre Kvitove rezultatom 3:6, 5:7.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja prve nedelje smotre ipak nije uspela da se izbori za igranje i u drugoj. Imala je svoje šanse protiv velike favoritkinje, ali je dvostruka vimbldonska šampionka ipak odigrala najbolje kada je to bilo najpotrebnije.

U prvom setu Natalija je prva došla do brejka i povela 2:1. Međutim, nije uspela da ga potvrdi, pa je Čehinja momentalno izjednačila na 2:2. Time je započela seriju od četiri gema i povela 5:2. Tada je bilo jasno da je prvi set gotov.

Stevanovićeva je u drugoj deonici demonstrirala svoj najveći kvalitet – borbenost. Kvitova je dva puta dolazila prva do brejka. Prvo za 2:1, a potom i za 3:2. 

Natalija je oba puta uspevala da se vrati, pa se tako ušlo u neizvesnu završnicu. Taman kada je Srpkinja uhvatila zalet i povela 5:4, kiša je prekinula meč.

Posle prekida, Kvitova je prvo sa nulom uzela svoj servis za 5:5, a onda sa nulom i napravila brejk za 6:5. U tim trenucima, kada je izgledalo da je sve gotovo, Nišlijka je rešila da se bori. Spasila je tri meč lopte, i imala tri šanse za brejk kojim bi izborila taj-brejk.

Međutim, iskusnija protivnica je iskoristila četvrtu meč loptu i završila jedan lep san devojke koja je zadivila sve ovog leta na terenima "Ol Ingland Klaba".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()