Kraj Srbinove bajke: Kecmanović eliminisan u trećem kolu Mastersa u Rimu

Šteta

12.05.2024. 14:07
  • Podeli:
kecmanovic-6640b06494975.webp Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u osminu finala Mastersa u Rimu, pošto je danas u trećem kolu poražen od Brazilca Tijaga Monteira 6:2, 4:6, 7:6 (8:6).

Meč je trajao dva sata i 38 minuta. Kecmanović je 58. teniser sveta, dok je Monteiro 106. na ATP listi. Ovo je bio treći međusobni duel Kecmanovića i Monteira, a prvi trijumf Brazilca. 

Kecmanović je u prvom gemu prvog seta imao tri brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Brazilac je poveo 1:0, a zatim se igrao gem za gem do rezultata 2:2. Monteiro je potom osvojio četiri uzastopna gema, a prvi set je dobio rezultatom 6:2.

Srpski teniser je već na startu drugog seta napravio brejk. Kecmanović je održavao prednost od dva gema do kraja ovog dela meča i drugi set je rešio u svoju korist rezultatom 6:4.

U trećem setu igralo se gem za gem, a pobednik ovog dela meča odlučen je u taj-brejku. Kecmanović je u taj-brejku pri vođstvu od 6:5 imao meč loptu. Međutim, Brazilac je potom osvojio tri uzastopna poena i izborio je plasman u narednu fazu takmičenja.

Monteiro će u osmini finala igrati sa pobednikom meča između Amerikanca Bena Šeltona i Žižen Žanga iz Kine.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 7.877.020 evra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()