Kuako o povredi Đokovića: U Srbiji imaju novi metod oporavka ili je ovo čudno

Meni u Francuskoj govore da se ne istežem kada sam povređen, a Novak se sve vreme istezao, kaže zbunjeni Francuz

05.02.2023. 11:57
  • Podeli:
Enco Kuako-63df8b6ab7e48.webp Foto: AP Photo/Aaron Favila/Tanjug

Francuski teniser Enco Kuako, jedini igrač koji je osvojio set protiv Novaka Đokovića na Australijan openu, kaže da mu je čudno kako je Srbin igrao sa povredom i da nikada u karijeri nije vidio metode koje je koristio. On, koji je osam godina mlađi od Đokovića, kaže da su to potpuno suprotne metode od onog što njemu mu govore u Francuskoj.

"Između onoga što se vidi na TV i onoga što je u realnosti nema mnogo razlike. Rekao je da ima povredu, veliku povredu, a poznato je da mnogi borbeni sportisti ne mogu da nastave meč ako su povređeni. Nadal se povredio i nije više mogao da trči, Mbape je van terena dve nedelje zbog povrede, a to su najveći sportisti sveta. Teško je poverovati u to da samo jedan čovjek na svetu to može", rekao je Kuako.

Francuz, kome je očigledno potrebno još mnogo mečeva i još više iskustva, ističe kako ne može sebe da zamisli da igra sa bilo kojom povredom, a ne nekom ozbiljnijom poput ove na koju se Novak žalio u Melburnu. Otkrio je i to da je u jednom trenutku sebi rekao da u Srbiji možda imaju posebne metode, iako mu je teško da poveruje u to.

"Ne mogu da zamislim sebe da igram s povredom, nemam ni nivo Đokovića, ni njegovo telo, kao ni pristup tretmanima koje on ima. Ali, kada uzmemo primere Nadala na Vimbldonu kada nije mogao da servira, a znamo koliko je otporan na sve, ova Đokovićeva povreda deluje pomalo nategnuto. Neki ne mogu da izađu na teren, a neki osvoje grend slem tako što igraju 15 dana bez prestanka. Neke sitnice nemaju smisla. Meni u Francuskoj govore da se ne istežem kada sam povređen, a Novak se sve vreme istezao. Rekao sam sebi: Ili u Srbiji imaju novi metod ili je ovo čudno. On ima svoje ljude, ja sam daleko od toga da pričam o autentičnosti, ali je istina da je u to teško poverovati", smatra Kuako.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()