Lajović dobro startovao u Akapulku: Sledeći protivnik iz Top 10

Srbin ubedljiv protiv domaćina

28.02.2024. 09:12
  • Podeli:
Dušan Lajović Profimedia-65d99e4f76b28.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala ATP turnira u Akapulku, pošto je u 1. kolu pobedio Meksikanca Rodriga Pačeka Mendeza 6:2, 6:2.

Lajović je 55. teniser sveta, dok je Pačeko Mendez 700. na ATP listi. Srpski teniser je do pobede stigao posle nešto više od sat vremena, pošto je u oba seta po dva puta oduzimao servis svom rivalu.

Lajović će u osmini finala igrati protiv Norvežanina Kaspera Ruda, koji je u 1. kolu savladao Amerikanca Kristofera Jubanksa 6:4, 6:7 (5:7), 6:3. Srpski i norveški teniser odigrali su četiri međusobna duela u karijeri, a Rud vodi 3:1 u pobedama.

Na turniru u Akapulku igra još jedan srpski teniser Miomir Kecmanović, koji je juče izborio plasman u osminu finala, pošto je pobedio Argentinca Dijega Švarcmana 4:6, 6:3, 6:1. Kecmanović će se u osmini finala sastati sa Danijelom Altmajerom iz Nemačke, koji je jutros u prvom kolu nadigrao sunarodnika Aleksandera Zvereva 6:3, 3:6, 6:3.

ATP turnir u Akapulku se igra za nagradni fond od 2.206.080 dolara.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()