Lajović još jedan turnir završio u ranoj fazi

Samo jedan set nije bio dovoljan za motivaciju

16.10.2023. 16:02
  • Podeli:
Dušan Lajović_Dejan Rakita Pixsell-64dd1dd47f496.webp Foto: Dejan Rakita / Pixsell

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u 2. kolo ATP turnira u Stokholmu, pošto je u 1. kolu eliminisan od Italijana Lorenca Sonega 4:6, 6:3, 6:4.

Meč je trajao dva sata i 20 minuta. Lajović je 51. teniser sveta, dok je Sonego 55. na ATP listi. 

Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i italijanskog tenisera, a treći trijumf Sonega.

Lajović je napravio brejk na startu prvog seta, a onda je ovaj deo meča dobio rezultatom 6:4. Italijan je poveo 3:0 u drugom setu, a onda je držao prednost od tri gema do kraja drugog dela meča. U trećem setu se igralo gem za gem, a onda je Sonego u devetom gemu napravio brejk za vođstvo od 5:4. Italijan je potom na svoj servis stigao do pobede.

Sonego će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča između Rusa Pavela Kotova i Amerikanca Kristofera Jubanksa.

Na turniru u Švedskoj učestvovaće još dvojica srpskih tenisera, Miomir Kecmanović i Laslo Đere. Kecmanović će večeras u prvom kolu igrati protiv domaćeg tenisera Karla Friberga, a Đere će se sutra sastati sa Leom Borgom iz Švedske.

ATP turnir u Stokholmu se igra za nagradni fond od 673.630 evra.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()