Lajović posle preokreta izbacio miljenika domaće publike u Australiji

Duci pokazao karakter i prošao u drugo kolo

08.01.2024. 14:08
  • Podeli:
Dušan Lajović_AP Tanjug Radivoje Pavičić-644531132fa66.webp Foto: AP / Radivoje Pavičić / Tanjug

Nakon Miomira Kecmanovića i Dušan Lajović je obezbedio prolaz u drugo kolo turnira u Adelejdu, pošto je posle više od dva sata borbe porazio Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 2-1, po setovima 3:6, 6:1, 6:4.

Iako je domaći igrač fenomenalno odigrao u prvom setu iskoristvši jedinu brejk loptu, u nastavku susreta Duci je briljirao. Dva oduzeta sevisa u drugom setu poremetila su Tanasija pre ulaska u treći set koji je trajao skoro kao prva dva zajedno.

Već drugi dem je najavio da ćemo gledati izvrsnu borbu, a kada je u narednom srpski teniser došao do brejka delovalo je da se nalazi i nadomak prolaska dalje. Drugačije je smatrao Kokinakis, pa je ubrzo izjednačio na 3:3, potom spasio tri brejk-lopte, ali u devetom gemu nije uspeo drugu i to je bio kraj.

Lajović će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz okršaja Jiržija Lehečke iz Češke i Adama Voltona iz Australije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()