'Mamba, zauvek' - 24: Đokovićev omaž legendarnom Kobiju Brajantu

Đoković je na oduševljenje publike bio u majici koja je na leđima imala broj 24, a na grudima zajedničku sliku Novaka i slavnog Kobija.

11.09.2023. 07:25
  • Podeli:
Novak Djokovic mamba-64fe5feea0b34.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na Ju-Es Open-u nakon što je u finalu pobedio Danila Medvedeva, a to mu je ujedno i 24. grend slem trofej u karijeri. Nakon završetka finala, Novak se prisetio svog bliskog prijatelja Kobija Brajanta, nekadašnjeg NBA igrača, koji je nažalost 2020. godine poginuo u helikopterskoj nesreći. 

Za Novaka je to bila 24. grend slem titula, a baš je to bio broj koji je tokom dobrog dela karijere nosio Kobi Brajant u Lejkersima.

Đoković je po osvajanju titule izvadio majicu sa tim brojem i porukom:

"Mamba, zauvek."

Poznato je koliki je Đoković poštovalac jednog od najboljih košarkaša svih vremena. Njih dvojica dele mnoge stvari poput mentaliteta, ali i omiljenog fudbalskog kluba – AC Milana.

"Razmišljao sam o majici pre sedam dana, nikome to nisam rekao do pre par dana. Kobi mi je bio blizak prijatelj. Mnogo smo pričali o mentalitetu pobednika, kako se vratiti posle povrede. Kako biti na vrhu. On je bio jedan od ljudi na koje sam najviše računao, uvek je bio spreman da ti da podršku. Mnogo nas je potresla njegova smrt. On je nosio 24 kada je postao legenda Lejkersa", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je na oduševljenje publike bio u majici koja je na leđima imala broj 24, a na grudima zajedničku sliku Novaka i slavnog Kobija.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()