Međedović, Danilovićeva i Stevanović kreću u pohod ka AO: Svi saznali imena protivnika

Srpski teniser je postavljen za 10. nosioca

07.01.2024. 10:14
  • Podeli:
hamad međedović profimedia-656b8ae75adac.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Hamad Međedović igraće protiv Italijana Marka Čekinata u 1. kolu kvalifikacija za Australijan open, odlučeno je žrebom u Melburnu.

Međedović je postavljen za 10. nosioca u kvalifikacijama. On je trenutno 113. teniser sveta, dok je Čekinato 198. na ATP listi. Srpski i italijanski teniser su prošle godine igrali na čelendžeru u Luedenšajdu, a Međedović je slavio 6:1, 6:1.

Od srpskih predstavnika, u glavnom žrebu u singl konkurenciji igraće: Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Dušan Lajović

U ženskoj konkurenciji u kvalifikacijama za Australijan open nastupiće srpske teniserke Olga Danilović i Natalija Stevanović. Danilović će u 1.  kolu igrati sa Irinom Šimanovič iz Belorusije, dok će se Stevanović sastati sa Australijankom Majom Džoint.

Žreb za Australijan open će biti održan 11. januara. Titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, a u ženskoj Arina Sabalenka.

Australijan open je na programu od 14. do 28. januara.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()