Međedović ostao bez plasmana na AO: Srbin poražen od Jordanca

Borba je trajala dva sata i 42 minuta

11.01.2024. 09:19
  • Podeli:
Hamad Međedović-6593eb5655ad8.webp Foto: AP Photo/Trevor Collens/Tanjug

Hamad Međedović nije uspeo da se plasira u poslednje, 3. kolo kvalifikacija za Australijan open, pošto je u 2. kolu kvalifikacija poražen od Abedalaha Šelbaja iz Jordana 6:7 (2:7), 7:6 (7:5), 6:2.

Meč je trajao dva sata i 42 minuta. Međedović je 113. teniser sveta, dok je Šelbaj 193. na ATP listi.

Međedović je poveo 2:0 na startu prvog seta, ali je jordanski teniser izjednačio na 2:2. Igralo se potom gem za gem, a teniser iz Srbije je prvi set dobio u taj-brejku rezultatom 7:6 (7:2).

Međedović je bolje otvorio i drugi set, pošto je stigao do prednosti od 3:1. Šelbaj je potom osvojio tri naredna gema i preokrenuo na 4:3. Igralo se zatim gem za gem, a drugi set je pripao Šelbaju u taj-brejku 7:6 (7:5).

Jordanac je u trećem setu poveo 5:0, a Hemeđović je smanjio na 5:2. Šelbaj je potom na svoj servis stigao do 6:2 i konačne pobede. On će u poslednjem kolu kvalifikacija igrati protiv Australijanca Omara Jasike.

Australijan open igra se od 14. do 28. januara.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()