Medvedev poštuje pravila: Na Olimpijskim igrama bez zastave Rusije

Rangiranje će uslediti nakon Rolan Garosa

07.03.2024. 12:24
  • Podeli:
Danil Medvedev-65dde305a689f.webp Foto: AP Photo/Alessandra Tarantino/Tanjug

Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je da je spreman da na Olimpijskim igrama u Parizu igra pod neutralnom zastavom, prenosi američka mreža ESPN.

Međunarodna teniska federacija (ITF) dozvolila je igračima iz Rusije i Belorusije učešće na OI u Parizu, ali u neutralnom statusu, što znači da neće biti u prilici da nastupaju pod zastavom zemlje iz koje potiču.

Medvedev je istakao da se raduje nastupu na OI u Parizu, pošto je pre tri godine na Igrama u Tokiju stigao do četvrtfinala.

"Ako budem mogao, biću u Parizu. Igraću i u singlu i u dublu. Imam neverovatno iskustvo sa Igara u Tokiju. To je verovatno najbolja uspomena karijere. To me iznenadilo, jer su za tenisere grend slem turniri mnogo važniji. Što se tiče igranja pod neutralnom zastavom, poštovaću pravila. Ako je potrebno da igram pod neutralnom zastavom, igraću. Pokušaću da pobedim, to je sigurno", poručio je Medvedev iz Indijan Velsa.

ITF je saopštio da će se selekcija za OI u Parizu odvijati prema rejtingu, koji će biti objavljen u junu po završetku Rolan Garosa

Svaka zemlja može da ima najviše četiri igrača u singlu. Teniseri iz Rusije i Belorusije moraju da budu odabrani pod opštim uslovima i da ispunjavaju "uslove neutralnosti".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()