Medvedev stotom pobedom na masters turnirima zakazao duel u Rimu protiv Međedovića

Srpski i ruski teniser do sada nisu odigrali nijedan međusobni duel

11.05.2024. 18:41
  • Podeli:
medvedev-663f9fc7e3932.webp Foto: AP Photo/Gregorio Borgia

Ruski teniser Danil Medvedev savladao je Britanca Džeka Drejpera u drugom kolu mastersa u Rimu 2:0, po setovima 7:5, 6:4. Medvedev je upisao 100. pobedu u karijeri na masters turnirima.

Medvedev je za sat i 47 minuta savladao Drejpera i zakazao je duel u trećem kolu Rima protiv Hamada Međedovića koji je bio bolji od Alehandra Davidoviča Fokine.

Ruski teniser je u prvom setu stigao do brjeka u trećem gemu, ali je Drejper uzvratio u narednom ribrejkom. Ujednačen tok trajao je do sedmog gema, kada je Medvedev opet oduzeo servis protivniku i u sledećem stigao nadomak trijumfa - 5:3. Međutim, Britanac je osvojio dva uzastopna gema i izjednačio na 5:5. Ipak, Medvedev je bio koncentrisaniji i agresivniji u finišu, izbegao je taj-brejk i stigao do vođstvo u setovima.

U drugom setu Medvedev je bio odlučniji, veoma lako je stigao do velike prednosti od 5:1 i bez velikih trzavica stigao do trijumfa u drugom kolu mastersa u Rimu.

Medvedev je prošlogodišnji šampion Rima, a pred Hamadom Međedovićem biće težak zadatak da nastavi trijumfalni niz u glavnom gradu Italije. Srpski i ruski teniser do sada nisu odigrali nijedan međusobni duel.

Međedović je do sada ubeležio četiri pobede u Rimu, dve u kvalifikacijama i isti broj u glavnom žrebu. Medvedevu je pobeda protiv Drejpera bila 100. u karijeri na masters turnirima.

Meč između Međedovića i Medvedeva na programu je u nedelju, 12. maja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()