Nadal gleda u Madrid i Rim, a nada se Rolan Garosu

Španac će ponoviti prošlogodišnji kalendar na šljaci

14.04.2023. 11:17
  • Podeli:
Rafael Nadal-63bd33ed543ab.webp Foto: Profimedia

Rafael Nadal se ovog petka zvanično povukao sa Otvorenog prvenstva Barselone i ove sezone je skupio šest turnira na kojima nije mogao da igra zbog povrede leve noge. 

Dijagnoza koja je uspostavljena 19. januara predviđala je izostanak sa terena između šest i osam nedelja. ali on je stigao do 13. što je skoro pa duplo duže od najavljenog. 

Nadal je tražio od organizacije Godo (turnira u Barseloni) da može da trenira sa loptama koje će se koristiti na Barselona openu 500. On se sprema i već gleda na Mutu Madrid open (26. april - 7. maj) gde je automatski na meti rangiranja jer je reč o jednom od 12 važnih turnira u kalendaru (četiri grend slema i osam mastersa 1000).

Ako bude igrao u Madridu i Rimu Nadal bi ponovio svoj raspored iz prošle godine. Španac je uvod za Rolan Garos u Parizu imao na dva turira, na kojima je odigrao svega pet mečeva na šljaci: tri u Madridu i dva u Rimu, odakle je otišao sa bolom u stopalu.

Drugu uzastopnu sezonu izostaje iz Monte Karla i Barselone, sa turnira koji su prva dva događaja evropske turneje na šljaci koja se završava na Rolan Garosu. A dobro je poznato da je Grend slem u Parizu uvek najveći cilj Nadala, koji na njemu proslavi i rođendan (3. juna napuniće 37 godina). 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()