Nadal, posle pregleda u Barseloni, otkrio plan rada i oporavka

Dodatne preglede obaviću za tri nedelje i tada ćemo videti kakav je tok povrede i oporavka, rekao je španski teniser

27.01.2023. 09:28
  • Podeli:
Tan2023-01-1807551254_5 Rafael Nadal AP PhotoDita Alangkara-63c7a50c6e82c.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Španski teniser Rafael Nadal je potvrdio da će zbog povrede koju je dobio u 2. kolu Australijan opena odsustvovati sa terena šest do osam sedmica, što znači da njegov povratak u igru može da se očekuje tek na početku sezone igranja na šljaci.

"Bio sam u klinici Teknon Tenis u Barseloni, gde sam obavio preglede. Potvrđena mi je dijagnoza iz Melburna i vreme potrebno za oporavak ostalo je isto", poručio je Španac na društvenim mrežama.

U Melburnu je Špancu utvrđena povreda mišića iliopsoasa na levoj strani, za koju nije potreban operativni zahvat.

"Dodatne preglede obaviću za tri nedelje i tada ćemo videti kakav je tok povrede i oporavka", dodao je rekorder sa 22 Grend slem naslova, koji će u junu proslaviti 37. rođendan. 

Baš u junu Rafael Nadal bi, ako bude zdrav i dovoljno spreman, trebalo bi da krene u pohod na svoj 15. naslov pobednika na sledećem grend slemu sezone - Rolan Garosu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()