Nadal, preko povređenog protivnika, stigao do 2. kola AO

Pobeda u četiri seta za tenisera iz Španije, prvog nosioca Grend slema u Melburnu

16.01.2023. 09:16
  • Podeli:
rafael- nadal - reuters-63c4ffc6c8752.webp Foto: Reuters

Španski teniser i aktuelni branilac titule u Australiji Rafael Nadal uspešno je prošao 1. kolo, te na najbolji način krenuo svoj put prema 23. tituli u Grand slam karijeri.

Drugi teniser sveta i prvi nosilac turnira je sa 3:1 u setovima nakon skoro četiri sata igre izbacio Džeka Drapera (ATP 38.).

Nadal je rešio prvi set u svoju korist rezultatom 7:5, ali je Britanac poravnao rezultat osvojivši drugi set sa 6:2.

Španski as je ponovo stekao prednost sa 6:4, a u četvrtom setu Draper je napravio brejk i poveo sa 1:0. Draper se potom povredio, ali nije želeo da preda meč i samo je stajao na terenu i pustio da Nadal bez problema osvoji narednih šest gemova i prođe u 2. kolo.

U 2. kolu Nadal će igrati protiv Mekenzijea Mekdonalda koji je sa 3:2 savladao Brendona Nakašimu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()