Nadal se oglasio sa lošim vestima: Stvarnost ne prati očekivanja

Ne mogu da shvatim šta mi je potrebno da bih se takmičio, rekao je španski teniser

20.04.2023. 11:52
  • Podeli:
Tan2022-11-27_193637838_2 Rafael Nadal AP PhotoDolores Ochoa-63ac312f30b5a.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Dolores Ochoa

Španski teniser Rafael Nadal obratio preko društvenih mreža sa namerom da obavesti javnost o svom fizičkom stanju, odnosno o odluci njega i njegovog tima da propusti turnir u Madridu. 

Obraćanje jednog od najboljih tenisera sveta svojim fanovima prenosimo u celosti:

"Prošlo je dosta vremena otkako sam direktno komunicirao sa vama. Iza mene je teških nekoliko meseci. Kao što znate, pretrpeo sam tešku povredu u Australiji. U početku je trebalo da bude period oporavka od šest do osam nedelja, a sada sam stigao do 14. Realnost je da situacija nije onakva kakvu smo očekivali. Sve medicinske indikacije su ispoštovane, ali tok oporavka nije bio onakav kakav su mi na početku predočili i nalazim se u teškoj situaciji.

Nedelje prolaze i imao sam iluziju da mogu da igram na turnirima koji su mi najvažniji u karijeri: u Monte Karlu, Barseloni, Madridu, Rimu, na Rolan Garosu. Nedostajali su mi Monte Karlo i Barselona . Nažalost, neću moći da budem ni u Madridu.

Povreda još nije izlečena i ne mogu da shvatim šta mi je potrebno da bih se takmičio. Trenirao sam, ali pre nekoliko dana smo odlučili da malo promenimo kurs, uradimo još jedan tretman i vidimo da li se stvari popravljaju da bismo pokušali da dođemo do onoga što sledi.

Ne mogu da dam rokove. Da ih znam rekao bih vam, ali ne znam ih. Želim da uputim poseban pozdrav madridskoj i španskoj javnosti jer sam propustio dva turnira koja se igraju "u mojoj kući". Svi znate šta za mene znači da igram ove turnire i koliko mi je teško što neću igrati u Madridu, na turniru koji mi je sve dao.

Ne preostaje mi ništa drugo nego da se trudim da imam pravi stav sve ovo vreme, da pokušam sebi da dam priliku da se takmičim na nekom od turnira koji je ostao u sezoni na šljaci. Ne preostaje mi ništa drugo nego da radim i zadržim isparvan stav o svemu.

Šaljem svima snažan zagrljaj i čim budem imao nove vesti obavestiću vas. Hvala vam".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()