Nadal se u poslednjem momentu povukao sa još jednog velikog turnira: Da li je kraj na vidiku?

Prethodno je Španac odigrao egzibicioni meč sa Alkarazom

07.03.2024. 09:13
  • Podeli:
Rafael Nadal AP PhotoTertius Pickard_Tanjug-65e96ff0b3115.webp Foto: AP Photo/Tertius Pickard/Tanjug

Rafael Nadal je u poslednjem momentu odustao od još jednog velikog turnira u nizu - ovog puta u pitanju je Indijan Vels. Otkazivanje mastersa povuklo je pitanje - da li se bliži kraj teniske karijere za španskog tenisera?

"Sa velikom tugom moram da se povučem sa neverovatnog turnira u Indijan Velsu", napisao je Nadal.

"Svi znaju koliko volim ovo mesto i koliko volim da igram ovde. To je takođe jedan od razloga zašto sam vrlo rano došao u pustinju da vežbam i pokušam da se spremim. Naporno sam radio i svi znate da sam prošao test ovog vikenda, ali nisam spreman da igram na najvišem nivou na tako važnom događaju. To nije laka odluka, u stvari je teška, ali ne mogu da lažem sebe i hiljade navijača. Svi ćete mi nedostajati i siguran sam da će turnir biti sjajan", rekao je Nadal.

Pauzirao je Nadal skoro godinu dana kada se početkom januara 2024. godine vratio takmičenjima. U Brizbejnu je zabeležio dve pobede, pre nego što je izgubio od Džordana Tompsona.

Pored toga što je Tompson servirao poraz Nadalu, španski teniser se ponovo povredio zbog čega je odlučio da propusti Australijan open.

Najavio je Nadal da će se na teren vratiti u Dohi, međutim plan mu se nije ostvario.

Zatim je u društvu Novaka Đokovića otputovao u Indijan Vels. Uoči prvog mastersa u sezoni igrao je egzibicioni meč sa Karlosom Alkarasom koji je izgubio posle tri seta.

Sezona na šljaci prioritet

Više puta u toku sezone je Nadal isticao da je primarni cilj da zdrav i spreman dočeka omiljenu podlogu, na kojoj će se osim Rolan Garosa, ove sezone igrati i Olimpijske igre.

"Govorim od početka da mi je to prioritet, da za šljaku budem zdrav koliko je moguće i da mogu da uživam", rekao je Nadal.

Nadal bi trebalo da se vrati na teren tokom "evropske turneje", odnosno turnira u Monte Karlu, Barseloni, Madridu, Rimu i naravno - Rolan Garosu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()