Nadal stigao u Brizbejn: Konačan povratak na teren

Španac je odradio dva treninga

28.12.2023. 14:28
  • Podeli:
Rafael Nadal-657ed980988cc.webp Foto: Profimedia

Sve je spremno za dugo iščekivani povratak. Španski teniser Rafael Nadal doputovao je u Australiju, gde će igrati na ATP turniru u Brizbejnu, koji je na programu od 31. decembra do 7. januara, prenosi španska "Marka". 

Trideset sedmogodišnji veteran se vratio na teren nakon godinu dana. Španac je odradio dva treninga po dolasku.

Srećan što je ponovo u Brizbejnu

Sa nestrpljenjem Nadal čeka glavni žreb na kom će saznati ime rivala u 1. kolu. Na turniru će igrati i Danac Holger Rune, Britanac Endi Marej, Bugarin Grigor Dimitrov i Amerikanac Ben Šelton

Prvi turnir na kom će Španac igrati posle pauze spada u rang Serije 250. Prvi put nakon januara 2005.godine i Oklanda neće biti nosilac. 

Davne 2017. igrao je ovde poslednji put i stigao do četvrtfinala gde ga je u tri seta zaustavio Miloš Raonić

Rafael Nadal je poslednji meč odigrao 18. januara u 2. kolu Australijan opena protiv Mekenzija Mekdonalda gde je dobio povredu kuka. Prvobitno se očekivalo da propusti samo osam nedelja, međutim, to nije bio slučaj jer je morao na operaciju koja ga je dodatno udaljila sa terena. 

"Bila je ovo duga godina. Prošao sam kroz mnoge faze, od pokušaja da se ponovo takmičim tokom sezone šljake... Sedmicu za sedmicom, razočarenje za razočarenjem sve dok nije došlo vreme da se zaustavim i kažem da je dosta. Morao sam na operaciju", sumirao je utiske Rafa.

Propustio je sve događaje u sezoni što se drastično odrazilo na rang na ATP listi. Nekadašnji svetski broj 1 se trenutno nalazi na 672. mestu. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()