Ne gubi vreme: Nadal počeo treninge na zelenoj šljaci

Španac nije čekao da se vrati u Evropu kako bi počeo sa pripremama

17.03.2024. 10:05
  • Podeli:
rafael nadal reuters-6593e7f7a80c7.webp Foto: Reuters

Rafael Nadal ne odustaje od ove sezone. Španac je dobio je dosta kritika zbog igranja unosne, ali rezultatski beznačajnem egzibicije u Las Vegasu, a potom se povukao sa Indian Velsa zbog povrede leđa. 

Međutim, nije uvek sve kako se vidi iz raspoloživih informacija. Kako otkriva David Mesej, direktor mastersa u Monte Karlu, to nije bilo planirano. Drugim rečima, Španac nije došao u Ameriku da uzme novac i da odustane, već je silno želeo da učestvuje na prvom mastersu sezone.

"U pretposljednjem poenu meča protiv Alkaraza, kada je servirao, Rafa je osetio problem u leđima", kaže Masej koji je bio u Las Vegasu, a potom dodaje: "Srećom, kasnije se na pregledima pokazalo da problem nije zabrinjavajući".

Isti čovek tvrdi da je Nadal nastavio sa treninzima čim je dobio dozvolu od doktora.

"Bio sam u kući Larija Elisona, vlasnika turnira u Indijan Velsu, kako bih razgovarao sa Nadalom o igranju u Monte Karlu. Rafa je već trenirao na zelenoj šljaci, kako ne bi gubio vreme pre povratka u Evropu i to nas sve raduje". 

Ispostavilo se da je Nadal preoprezan bio i otišao predaleko povlačenjem sa Indian Velsa, ali s obzirom na to koliko je problema s povredama imao poslednjih godina, njegova zabrinutost je razumljiva.

Španac od povlačenja sa Australijan opena nije imao ni jedan odigran set, na ne meč. Prvi je bio upravo ta egzibicija sa Alkarazom.

Sve ovo ukazuje da bi Nadal mogao ponovo na teren kada počnu turniri na šljaci. On je za sada prijavljen za Masters u Monte Karlu, ali trebalo bi ga očekivati ​​i u Barseloni, Madridu, Rimu i na Rolan Garosu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()