Nema mu ravne na kraju sezone: Đoković nastavlja sa ličnim rekordima

Kad mu već zameraju pesmu "Veseli se srpski rode", može da im pusti onu "Mogu samo da me mrze, oni što me ne vole"

27.11.2023. 09:38
  • Podeli:
đoković AP PhotoAntonio Calanni via Tanjug-655a5bef7e3ba.webp Foto: AP PhotoAntonio Calanni via Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković počeo je zvanično 401. nedelju na 1. mestu ATP liste, čime je nastavio da uvećava lični rekord.

Đoković na prvom mestu najnovije ATP liste ima 11.245 bodova. Srpski teniser je još ranije obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine.

Drugi teniser sveta je Španac Karlos Alkaraz sa 8.855 poena. Rus Danil Medvedev je treći na ATP listi sa 7.600 bodova, dok je Italijan Janik Siner četvrti sa 6.490. Rus Andrej Rubljov je na petoj poziciji sa 4.805 poena.

U TOP 10 najboljih tenisera sveta nalaze se još Grk Stefanos Cicipas, Nemac Aleksandar Zverev, Danac Holger Rune, Poljak Hubert Hurkač i Amerikanac Tejlor Fric.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je zadržao 33. mesto na ATP listi sa 1.285 bodova. Dušan Lajović je 46. teniser sveta sa 994 poena.
Miomir Kecmanović je napredovao za jedno mesto i sada je 54. teniser sveta sa 905 bodova. Hamad Međedović je na 110. poziciji sa 582 poena.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()