(Ne)očekivani poraz: Đoković stao na prvoj prepreci

Neuspeh nije ugodan, ali nije ni neočekivan. Jer, Đoković igru parova većinom koristi za podizanje forme. Tako je bilo i ovaj put.

Autor: Dejan Marić
02.01.2023. 08:09
  • Podeli:
Novak Đoković_Kelly Barnes AP Tanjug-63b277b68b9e9.webp Foto: Kelly Barnes / AP / Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odigrao je prvi meč u 2023. godini i - izgubio.

Nole formu brusi na smotri u Adelejdu, a za zagrejavanje je izabrao igru dublova. Sa prijateljem i saradnikom Vasekom Pospišilom ukrstio je rekete protiv Tomislava Brkića i Gonzala Eskobara, te je poražen rezultatom 6:4, 3:6, 5:10.

Neuspeh nije ugodan, ali nije ni neočekivan. Jer, Đoković igru parova većinom koristi za podizanje forme. Tako je bilo i ovaj put, uz mnoštvo atraktivnih poteza i zezanja na terenu, što je publika znala da nagradi aplauzom.

Već sutra sledi ispit u singlu. Srbin će takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji započeti u utorak, kada će mu protivnik biti Francuz Konstant Lestijen.

Svoju avanturu "Tamo dole" već je počeo Noletov zemljak Miomir Kecmanović koji je na premijeri u Adelejdu savladao domaćeg tenisera Kristofera O’Konela sa 6:4, 6:4.

Drugi protivnik biće mu bolji iz okršaja Danil Medvedev - Lorenco Sonego.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()