Nesalomivi Đoković ponovo osvojio Pariz: Dimitrov pregažen u finalu mastersa u Gradu svetlosti

Noletu je ovo sedma titula u prestonici Francuske i 40. na masters turnirima

05.11.2023. 16:56
  • Podeli:
novak đoković, finale mastersa u parizu - 5 nov 2023 - foto AP PhotoMichel Euler Tanjug-6547b8316576e.webp Foto: AP Photo/Michel Euler/Tanjug

Veliki Novak Đoković! Najveći! Najbolji teniser na planeti u istoriji ovog sporta nastavio je da pomera granice, pobedivši danas u finalu mastersa u Parizu Bugarina Grigora Dimitrova sa 2:0 (6:4, 6:3). Noletu je ovo sedma titula u Parizu i 40. na masters turnirima, tako da je izvesno da će u slučaju da ostvari samo jednu pobedu na Završnom mastersu u Torinu probiti granicu od 400 nedelja na vrhu ATP liste.

Novak Đoković i Grigor Dimitrov imaju zajedno 68 godina. To znači da je ovo bilo najstarije finale na turnirima u 2023. godini, ujedno i nastarije finale ikada na mastersu u Parizu.

Današnje finale u Parizu, inače, bio je 13. meč između Đokovića i Dimitrova, a Srbin posle njega vodi sa 12:1. Prvi set finala Novak je prelomio u sedmom gemu, kada je oduzeo servis rivalu. Pripretio je naš teniser još jednim brejkom, kod vođstva od 5:4, ali se Dimitrov izvukao kod rezultata 40:40 i ostao u prvom setu. Međutim, to je trajalo samo još jedan gem - Đoković je iskoristio prednost svog servisa i posle 51 minuta igre rešio prvi set u svoju korist.

Po završetku seta ponovo je viđen skandal, Novak je tražio od publike jaču podršku, a dobio je zvižduke. Pritom je publika prilikom servisa vikala Grigor, Grigor.

Đoković je i bez podrške publike nastavio u istom ritmu, pa je u petom gemu drugog seta ponovo došao do brejka i poveo sa 3:2. Pošto je potom potvrdio brejk, imao je još jednu priliku da oduzme servis rivalu u sedmom gemu. Međutim, srpski teniser prvi put u meču nije iskoristio brejk loptu, pa je Dimitrov smanjio na 4:3.

Ispostavilo se, međutim, da je to bilo sve od Bugarina u ovom meču. Novak je superiornom igrom osvojio dva naredna gema i zasluženo podigao ruke uvis - 6:3 i nova titula na mastersu u Parizu!

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()