Nezaustavljivi Siner u pohodu na Indijan Vels srušio Đokovićev rekord: U polufinalu sa Alkarazom

U prvih 16 duela od početka godine Italijan ne zna za poraz

15.03.2024. 09:12
  • Podeli:
Janik Siner AP PhotoMark J. Terrill_Tanjug-65f3fd802a318.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill/Tanjug

Italijanski teniser Janik Siner savladao je Čeha Jiržija Lehecku sa 2:0 u setovima 6:3, 6:3, plasirao se u polufinale Mastersa u Indijan Velsu, nastavio pobednički niz od 19 mečeva, odnosno 16 od početka kalendarske 2024. godine i tako srušio rekod koji je držao srpski teniser Novak Đoković kao najmlađi igrač sa najvećim nizom susreta u kojima je slavio.

Aktuelni šampion Australijan opena napravio je 13 neiznuđenih grešaka u poređenju sa 35 Čeha. Siner je 22-godišnjem Lehečki triput oduzeo servis, što je bilo dovoljno za pobedu posle jednog sata i 25 minuta igre.

Iako uslovi za igru nisu bili idealni zbog vetra koji je pravio probleme, Sinner se dobro nosio sa dubinom i težinom udarca češkog igrača, pronalazeći preciznost u ključnim trenucima i na kraju došao do pobede.

Siner je tako dobio prvih 16 mečeva u 2024. godini i najmlađi je teniser u istoriji kojem je to pošlo za rukom i to sa samo 22 godine. Prethodni najmlađi bio je Novak Đoković u legendarnom pohodu 2011. godine.

Siner se plasirao se u polufinale turnira, gde ga čeka Karlos Alkaraz.

U drugom polufinalu sastaju se Danil Medvedev i Tomi Pol.

Cup tree provided by Sofascore

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()