Niko kao Nole: Želje, čestitke i pozdravi na 'Rod Lejver areni'

Novak je još jednom oduševio ceo svet

25.01.2023. 14:13
  • Podeli:
Novak Đoković_Aaron Favila AP Tanjug-63d10d7f6ca13.webp Foto: Aaron Favila / AP / Tanjug

Novak Đoković je "požurio" u polufinale Australijan opena, ekspresno rešio Andreja Rubljova, a onda od intervjua sa Džimom Kurijerom napravio svojevrsnu emisiju želje, čestitke i pozdravi.

Nole je, uistinu, čovek sa jasnom misijom. U Melburnu želi rekordnu, 10. titulu, sa njom bi se izjednačio sa vlasnikom 22 grend slem krune Rafaelom Nadalom, a kako je u svim drugim bitnim parametrima bolji, jasno je da bi već u nedelju mogao preuzeti epitet teniskog GOAT-a, najboljeg ikada.

Đoković ne skriva svoje planove. A nakon još jedne rutinske pobede, blistao je od sreće. Razumljivo.

Tako je meč sa Rusom opisao težim nego li rezultat govori, te kao svoje drugo najbolje izdanje ove sezone, nakon prethodne predstave protiv Aleksa de Minora.

Dodao je i da mu je vetar stvarao probleme, da se morao adaptirati, da njegov naredni rival Tomi Pol u polufinalu nema šta da izgubi, da želi da i dalje igra dobro u polufinalima i finalima Melburna...

I do tada smo gledali klasični intervju. A onda se sve promenilo. Kurijer je pitao Đokovića seća li se svog prvog grend slem polufinala, na šta je dobio potvrdan odgovor.

"Bilo je to 2007. godine na US openu. Uh, baš davno. Imao sam sreće da dobijem taj meč. Ali sam onda izgubio finale od Rodžera. Ajmo jedan aplauz za Federera. On nedostaje tenisu. Video sam ga nedavno kada se skockao za jednu modnu reviju. Vidio sam ga i na skijanju. Želim da ga izazovem i na skijama. Ali to će sačekati još koju godinu", izjavio je Srbin za šta je nagrađen gromoglasnim aplauzom.

Na tome se, pak, nije zaustavio:

"Mom fizioterapeutu Miljanu Amanoviću danas je rođendan i želim da mu čestitam. Evo, vidim da je već pobegao u svlačionicu. Prošli smo mnogo toga u poslednjih 15 godina, a zadnjih 10 dana je bio pravi pakao. Od jutra do večeri je bio uz mene, pokušavajući da pomogne oko povrede zadnje lože. Zaslužuje veliko priznanje i hvala".

Usledio je zatim šlag na tortu.

"Mojoj mami Dijani juče je bio rođendan. Ona je ovde sa nama. Volim te mama. Idemo svi sada... Srećan ti rođendan. Srećan rođendan, draga mama..." pevao je Novak, a sa njim i hiljade navijača na "Rod Lejver areni".

Nole igra odlično, ne skida osmeh sa lica i to je ono što hrabri pred kulminaciju australijske avanture.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()