Novak Đoković može da boravi i igra u Australiji

Srpskom teniseru ukinuta je zabrana ulaska u zemlju i, ako sve bude po slovu zakona u januaru, on će igrati na Australijan openu 2023.

11.09.2022. 12:48
  • Podeli:
novak-djokovic-na-aerodromu-foto-profimedia.jpg

Novak Đoković može da igra na Australijan openu 2023. godine jer mu je Federalna vlada ove zemlje ukinula zabranu ulaska koja je išla automatski sa ovogodišnjom deportacijom, vest je koju je ekskluzivno objavio "Herald sun". 

Kako australski medij prenosi, federalna vlada Australije dozvoliće srpskom teniseru da boravi u njihoj zemlji i da igra na prvom Grend slemu u sezoni, odnosno da ide u pohod na 10. titulu u Melburnu.

Ove godine Đoković nije učestvovao na Australian openu, iako je dobio vizu na osnovu medicinskog izuzeća, zbog odluke suda da mu ukine izdatu vizu. Dugih deset dana neizvesnosti i tenzije, sudskog spora i boravka u izolaciji, završena je na kraju deportacijom.

Zato što je deportovan postojala je opasnost da mu federalna vlada ne dozvoli ulazak u Australiju tri godine, što ima pravo po zakonu. Ali kako stvari izgledaju to se nikome ne isplati, pa je najboljem srpskom teniseru dozvoljeno da se bori za 10. trofej na turniru u Melburnu.

Novaku Đokoviću zbog toga što se nije vakcinisao nije dozvoljeno da igra ni ove godine na Ju Es openu, dok mu je dozvoljeno da igra na Roland Garosu i Vimbldonu gde je osvojio novu titulu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()